9 År som Nykter !

Då har det gått 1 år till och jag är ”uppe på nio”…. Och står där, fortfarande stadigt !
Så har det varit sen den 2:a februari 2011.
Och Nej – Jag är inte ”duktig” eller ”stark”. Jag skryter inte heller om det !
– Det var ett BESLUT jag tog, och jag är tacksam för att jag till sist fick insikt om att göra förändring.
Det går faktiskt att leva utan alkohol !
Jag går helt enkelt inte ihop med det. Eller så är det så att vi gör det, alkoholen & Jag ?
Det är bara det att den tar kommando över mej. Men det låter jag den inte göra längre !
Jag är fullt medveten om att alkohol också kan vara kul och positivt många gånger. Frågan är bara ”hur länge” det varar, och vart gränserna går…… ?

Finns det nåt mer att säga än det jag redan sagt och skrivit om ?
Egentligen inte. Det bara rullar på och känns bra.
– Det känns bra att SLIPPA dricka !
Bara tanken på att 1 eller 2 starköl skulle få mej att senare känna endast en tendens till bakfylleångest får mej att rygga tillbaka. Jag har själv fått höra av ett par vänner att det är en sådan liten mängd alkohol det kan krävas eller behövas för att humöret ska börja svaja, både när man dricker och dagen efter. Så pass att man t ex blir grinig på sin sambo, fru, man eller annan person. Onödiga och meningslösa negativa diskussioner dyker plötsligt upp…

Är det egentligen värt det ? För en stunds ”avkoppling med ett-par-tre glas” ?
Alkoholen påverkar humöret mer än vad man tror – eller VILL tro.
Det har slagit mej många gånger genom åren som nykter att det är så mycket småtjafs och missförstånd man slipper när man varken blir full eller bakfull.

Jag själv är fri ifrån det där nu.

Mina ”hjärnspöken”, ”demoner” och annat skit som far runt i min skalle har dock inte försvunnit. Men med tiden har jag lärt mej att hantera dom och slåss tillbaks – och faktiskt fått rätt så bra kontroll över mej själv !
Att försöka dränka ”spöken & demoner” funkar inte – För dom kan faktiskt simma !!
När jag drack så försvann demonerna…..ett tag……för att senare komma tillbaks från djupet, och då
hade dom dessutom tagit med sig ”själve fan” som hjälp och stöd !

Nej, det där är historia.– Det är Jag själv som bestämmer nu, över både alkohol och ”hjärnspöken”.
Tankar och vägar leder mej framåt. Motstånden på vägen tar jag mej så småningom förbi.

Problem är till för att lösas – eller besegras – på ett eller annat sätt !

Lyssna gärna på min och Mas Jenkerts Pod ”Livets Vägar” där vi pratar bl a min berättelse om drickandet och saker runtikring det.

https://livetsvagar.podomatic.com/

Nästa 30-minuters program i samma ämne släpps den 6:e Februari !

Nalle 2 Februari 2020

🙂

466 Shares

10 År utan alkohol !

I samma stund som jag tog första steget ut från Capio Maria, Stockholm den 2:a Februari 2011 så föll den slutgiltiga poletten ner……. Det var inte en tanke, utan mer som någon slags uppenbarelse som bara ”slog till” och plötsligt så visste jag: ”Det är slut nu” – ”Jag kommer aldrig mer att dricka alkohol

Läs mer »

9 Years of sobriety !

One more year has passed …. And I´m still here – sober ! This has been the case since February 2nd, 2011. But No – I’m not ” that fantastic” or ”strong”. I’m not boasting about it either! – It was a DECISION I made, and I am grateful that I finally got the insight

Läs mer »

My Last Live Performance with THERION

I did my last live performance with Therion at Brutal Assault Festival, Czech Republic August 7th 2019. I made the final decision a couple of months ago, so everybody in the band and the crew knew this was gonna be my last appearance on stage with them. The reason is that the long touring is

Läs mer »

8 År som ”Spik-Nykter” ! Hur blev det efteråt ?

8 År ! Tiden går fort ! Och den går ännu fortare när man trivs och har kul, säger man. Och jag har det faktiskt kul och trivsamt – även om livet förstås går lite ”upp-å-ner” ibland, eller ganska ofta. Men så är det att vara människa och leva i verkligheten. Inget konstigt med det.

Läs mer »

Nackdelar med turnérandet (Det som bilderna inte visar)

I mitten av September 2018 så kom jag hem från en 2 veckors turné i Kina och Australien. Innan det gjorde vi 54 spelningar runt Europa och 22 spelningar i Latin-Amerika för att sedan även åka till Israel följt av Ryssland och ytterligare ett par spelningar i Europa. Jag börjar med fördelarna från de sista

Läs mer »