Jag ljög !

Jo, faktiskt – Jag ljög – för andra – och för mej själv !

Det finns nog säkert minst 100 olika typer av alkoholister.

Och alla har sitt eget sätt att förhoppningsvis ta itu med det – eller att bara strunta i det och gå vidare – och fortsätta dricka. Många klarar av att fortsätta dricka livet ut, trots beroendet och får det att funka…… Det finns ingen klar lösning på det hela. Allt är så individuellt.

MEN – En sak som vi alkoholister har gemensamt är att vi är väldigt bra på att ljuga för oss själva – och för andra – för att få fortsätta dricka.

När jag insåg mina problem med alkoholen så lovade jag mej själv att skära ner på drickandet.

– Vilken lögn !!!

När en vän till mej sa “Du ska inte “skära ner på drickandet. Du ska sluta helt och hållet och aldrig dricka mer”. Jag blev chockad ! Skulle han nu även säga till mej att såga av mej min högra arm !? Vilket krav ! Ett liv utan alkohol kunde väl inte existera ? – Varför ? Den hade ju varit en sån kär vän och glädje sedan jag var 17 år ! Skulle jag sitta där på fester och middagar framåt och inte kunna vara som andra ? Jag blev förbannad över det han sa ! Nästan förödmjukad !

Jag förstod då inte hur rätt han hade.

Jag tog då en paus från alkoholen på 4 månader – och höll faktiskt det. MEN, det var ju med siktet inställt på att få börja dricka igen på ett bestämt datum. Då skulle jag börja dricka “normalt” som vanliga människor gör.

Det gick bra till en början. Kanske 2-3 gånger. Sen tappade jag greppet totalt och mitt drickande blev värre än någonsin !

Efter det ljög jag för mej själv igen och tog paus från drickandet i 2 månader. Fortfarande med samma inställning – att jag sedan skulle kunna börja dricka “normalt”.

Det slutade med, att det blev ÄNNU VÄRRE än den sista gången ! Jag själv hade aldrig kunna föreställa mej att jag skulle kunna gå så långt utöver gränserna för vad som var möjligt. Jag var nu sjuk ! Riktigt sjuk ! Jag hade länge förnekat att alkoholism är en sjukdom. Men nu började jag förstå att det är faktiskt så det är !

Jag ljög faktiskt även lite i mitt senaste blogg-inlägg: att jag inte misskött mej på turné. Det beror i och för sig hur man ser på det hela. Men på en turné på ca 2 veckor runt Europa 2010 så drack jag faktiskt konstant dessa 14 dagar – MEN, jag satte det hela i system och slutade dricka i lagom tid för att vara hyfsat in shape före soundcheck och gig. Jag slutade dricka vid 16:00 och drack bara lite tills det var dags för spelningen då jag kanske tog en öl eller två – och kunde därmed leverera. Efter giget fortsatte jag dricka – och även följande morgon tills in på eftermiddagen tills det var dags att lugna ner sig igen……

Dom andra var “imponerad” av mej att jag kunde leverera varje kväll även om jag var “precis som Ozzy Osbourne” som dom uttryckte sig.

– Men var det verkligen något att bli imponerad av ?! Det hela var bara oerhört tragiskt !

Jag var ett vrak ! Och även om jag så att säga kunde leverera varje kväll så misskötte jag ju mitt jobb. Det är så jag ser det, även om publiken säkert inte märkte något.

Det är ganska lätt att dölja att man har problem med alkohol.

Och det är ännu lättare att ljuga för sig själv.

Om någon tror att jag skriver om detta för att “tala om hur duktig jag är” så tror du fel.

Jag hoppas med hela mitt hjärta att min berättelse kan hjälpa någon därute till insikt.

Jag är inte ett dugg duktig. Jag tog bara ett beslut.
Sen över 6 år tillbaka så VILL jag faktiskt inte dricka längre.
Det är en stor skillnad på att ”hålla sig ifrån det” till att ”Inte vilja”

Det jag är glad och faktiskt stolt över, är att jag har varit fullständigt ärlig med det hela inför mina barn. I och med det så har jag även visat dom att “Om man har problem med något, vad det än må vara, så tar man tag i problemet och gör allt för att lösa det”. Om man inte kan göra det själv så tar man hjälp från andra. Men det viktigaste är alltid insikten. Självförnekelsen ska besegras ! Om man trots allt inte kan lösa problemen ens med hjälp från andra människor så får man försöka att nå en högre makt. Du får kalla den vad du vill och den behöver inte alls ha med religion eller Hokus Pokus att göra. Om du verkligen vill nå den så finns den där !
Det är faktiskt samma sak som med ”intelligens”. Man kan ha den, men om man inte använder den så blir den ju meningslös att ha. Använd den inte till att ljuga för dej själv !

Nalle

446 Shares

10 År utan alkohol !

I samma stund som jag tog första steget ut från Capio Maria, Stockholm den 2:a Februari 2011 så föll den slutgiltiga poletten ner……. Det var inte en tanke, utan mer som någon slags uppenbarelse som bara ”slog till” och plötsligt så visste jag: ”Det är slut nu” – ”Jag kommer aldrig mer att dricka alkohol

Läs mer »

9 År som Nykter !

Då har det gått 1 år till och jag är ”uppe på nio”…. Och står där, fortfarande stadigt ! Så har det varit sen den 2:a februari 2011. Och Nej – Jag är inte ”duktig” eller ”stark”. Jag skryter inte heller om det ! – Det var ett BESLUT jag tog, och jag är tacksam

Läs mer »

9 Years of sobriety !

One more year has passed …. And I´m still here – sober ! This has been the case since February 2nd, 2011. But No – I’m not ” that fantastic” or ”strong”. I’m not boasting about it either! – It was a DECISION I made, and I am grateful that I finally got the insight

Läs mer »

My Last Live Performance with THERION

I did my last live performance with Therion at Brutal Assault Festival, Czech Republic August 7th 2019. I made the final decision a couple of months ago, so everybody in the band and the crew knew this was gonna be my last appearance on stage with them. The reason is that the long touring is

Läs mer »

8 År som ”Spik-Nykter” ! Hur blev det efteråt ?

8 År ! Tiden går fort ! Och den går ännu fortare när man trivs och har kul, säger man. Och jag har det faktiskt kul och trivsamt – även om livet förstås går lite ”upp-å-ner” ibland, eller ganska ofta. Men så är det att vara människa och leva i verkligheten. Inget konstigt med det.

Läs mer »