2 Februari 2017 – 100% Nykter i 6 år ! – Min sammanfattning !

Den 2 februari 2017 så har jag varit 100% nykter i 6 år och jag mår bättre än någonsin. Jag har fått nya värderingar och gör helt andra prioriteringar idag än de jag gjorde för drygt 5 år sen. Och jag har även min fulla övertygelse om att dom är mer rätt än om jag då och då bara skulle ha druckit måttligt och ibland tagit mej ”en bläcka”. Alkoholen påverkar människor mycket mer än vad man tror och vill erkänna.

En vän till mej erkände att hans humör påverkades så pass mycket dagen efter att ha druckit endast 2-3 starköl att han startade onödiga diskussioner som ledde till gräl med hans fru….. Kort och gott så kan man ha alkoholproblem på ganska små och även annorlunda nivåer……Alkohol är ett nervgift.

De flesta som har alkoholproblem kommer aldrig att erkänna det – vare sig för andra eller för sig själva.
– Är det bara hasch, amfetamin, kokain etc som kallas droger ? Svar Nej – Alkohol är också en drog, som faktiskt är mer farlig än många av dom andra här nämnda.
Kolla in statistiken över hur många procent av misshandel, mord, självmord, trafikolyckor, drunkningar, bråk och slagsmål etc etc som är orsakade av alkohol……
Över 75% på sjukhusens akutavdelningar av mottagningar på helger och högtider är alkoholrelaterade.
Om alkohol inte skulle ha existerat och dykt upp ”på marknaden” idag så är jag mer än säker på att den direkt hade totalförbjudits !

Jag var en ”partydrickare” från det jag var 18 år upp tills så sent som 2008 då jag var 45 år gammal.
Jag tänker aldrig förneka att jag även haft väldigt kul när jag festat och druckit.
Det tråkiga med alkoholen är bara att den ersätter så mycket annat i livet.

Titta bara på hur människor – i synnerhet Svenskar, glorifierar alkoholen i form av att publicera bilder på t ex FaceBook titt som tätt så fort dom har ett festligt tillfälle. Och Ja – jag har vänner och följare över hela världen på mina facebook-konton där jag klart och tydligt ser att Svenskarna är värst – eller ska vi se det som att ”Vi Vinner” ?! Inte undra på att till och med Danskarnas uttryck för ”stupfull” eller ”Dyngrak” där kallas för ”SvenskFull” !

Det är som att det knappast är möjligt att Ha Kul, Ha det Mysigt, att få Kickar eller ha det så där Extra Roligt – utan Alkohol. Det är nästan något religiöst med alkohol – Ja, alkoholen är faktiskt, i mina ögon – den största religionen vi har här i Sverige. Och jag lägger ingen skam eller skuld bakom det jag skriver – Jag har varit precis likadan; En helg eller festligt tillfälle utan alkohol var helt enkelt inte roligt. Ofta struntar man i att gå ut och festa om man inte har pengar till att dricka och sen eventuellt ta taxi hem – för man kommer ju ändå inte att ha det så kul utan att dricka…..
Jag känner även till flera personer som knappt haft sex utan att vara alkoholpåverkade tills dom var långt över 30 år gamla…… !?
”Man måste ju kunna slappna av och Vara Sig Själv och Naturlig” – eller hur !?

Kalla mej gärna ”präktig” ”moralisk” eller vadsomhelst, men det är inte frågan om det. Jag upprepar det jag redan skrivit, att ”jag har varit likadan själv” – men idag så vet jag skillnaden.
”En vit månad” gör inte så stor skillnad mer än att du ”vilar dej” ett tag. Men har du kommit så långt att du känner att du behöver just ”en vit månad” så är det nog ett tecken på att du bör börja tänka efter lite extra mycket kanske ?

Många av dom som idag dricker ”normalt och kontrollerat” kommer i framtiden att få problem med alkoholen på ett eller annat sätt. Alkoholismen har ingen ålder eller gräns. Man kan ”trilla dit” när som helst. Jag trodde aldrig att det skulle gå så illa för mej……. Ingen vill bli alkoholist men ändå så är det så många som blir det. – Och alkoholisten har ingen speciell identitet – Det kan vara i stort sett vem som helst och på så oerhört många sätt. Många lever på gränsen och skulle behöva backa rejält, men ”fixar det”, kanske livet ut. Men hur mår han/hon egentligen ?

Jag är i första hand nykter för min egen skull – Men tänk så mycket man får ”på köpet”: Min familj och mina vänner är även dom glada över mitt beslut, jag kan hämta och lämna mina barn med bilen närsomhelst, jag är alltid till 100% medveten om tillvaron, vaknar varje morgon och mår bra, jag får så mycket mer gjort idag än förut: När man är full får man inget gjort och när man är bakfull får man definitivt inget gjort alls……bara suck å stön å allt är jobbigt eller irriterande som man måste ta itu med.

Idag har jag levt helt utan alkohol i 6 år – och för mej blir tillvaron bara bättre för varje dag som går.
Problem med diverse saker i vardagen går givetvis aldrig att ta bort, men utan alkoholen så går det mesta så mycket lättare att hantera och faktiskt – att lösa !

Tack för ordet !

🙂

Nalle

Karibiska Havet 3 Februari 2017

 

1.2K Shares

10 År utan alkohol !

I samma stund som jag tog första steget ut från Capio Maria, Stockholm den 2:a Februari 2011 så föll den slutgiltiga poletten ner……. Det var inte en tanke, utan mer som någon slags uppenbarelse som bara ”slog till” och plötsligt så visste jag: ”Det är slut nu” – ”Jag kommer aldrig mer att dricka alkohol

Läs mer »

9 År som Nykter !

Då har det gått 1 år till och jag är ”uppe på nio”…. Och står där, fortfarande stadigt ! Så har det varit sen den 2:a februari 2011. Och Nej – Jag är inte ”duktig” eller ”stark”. Jag skryter inte heller om det ! – Det var ett BESLUT jag tog, och jag är tacksam

Läs mer »

9 Years of sobriety !

One more year has passed …. And I´m still here – sober ! This has been the case since February 2nd, 2011. But No – I’m not ” that fantastic” or ”strong”. I’m not boasting about it either! – It was a DECISION I made, and I am grateful that I finally got the insight

Läs mer »

My Last Live Performance with THERION

I did my last live performance with Therion at Brutal Assault Festival, Czech Republic August 7th 2019. I made the final decision a couple of months ago, so everybody in the band and the crew knew this was gonna be my last appearance on stage with them. The reason is that the long touring is

Läs mer »

8 År som ”Spik-Nykter” ! Hur blev det efteråt ?

8 År ! Tiden går fort ! Och den går ännu fortare när man trivs och har kul, säger man. Och jag har det faktiskt kul och trivsamt – även om livet förstås går lite ”upp-å-ner” ibland, eller ganska ofta. Men så är det att vara människa och leva i verkligheten. Inget konstigt med det.

Läs mer »